Hambaken Connect wordt dagelijks aangestuurd door een kernteam van professionals. Met de uitbreiding van de gemeentelijke opdracht tot preventief jongerenwerk in stadsdeel Noord, wordt het kernteam versterkt door Sabine, Siham, Naoual en Gino. Allemaal met dezelfde gedrevenheid die in ons DNA zit! Wellicht heb je onze nieuwe collega’s al gezien of gesproken, maar wij stellen hen graag aan je voor.

 

Sabine Hoogesteger

“Ik ben Sabine, 35 jaar en woon in Empel samen met mijn vriend en zijn twee kinderen van 10 en 12 jaar oud. Sinds kort maakt ook Rubia, onze hond, deel uit van ons gezin. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met hardlopen, crossfit en paardrijden.

Ik ben afgestudeerd aan de Pabo en ik heb gewerkt in het primair onderwijs als leerkracht, rekenspecialist en weerbaarheidstrainer. Daarnaast heb ik de opleiding opbrengstgericht werken gevolgd. Na ruim 10 jaar in het onderwijs was ik toe aan een nieuwe uitdaging en iets wat meer past bij mijn visie. Sinds maart 2021 ben ik daarom gestart bij Hambaken Connect als senior jongerenwerker. Met mijn onderwijsexpertise heb ik de opdracht gekregen om o.a. Academie4Improvers kwalitatief door te ontwikkelen. Hierbij valt de denken aan de veel besproken huiswerkondersteuning en de leesclub. Daarnaast houd ik mij bezig met het activiteitenprogramma voor het jongerenwerk in Noord, aansturing van vrijwilligers en stagiaires.

Bij Hambaken Connect hoop ik mij verder te ontwikkelen, waardevol bij te dragen aan het creëren van laagdrempelige kansen en jongeren direct te helpen bij hun ondersteuningsvragen.”

 

Siham Amriui

“Ik ben Siham, 30 jaar en woon in Hambaken samen met mijn man en twee kinderen van 5 en 3 jaar. Mijn hobby’s zijn lezen en kickboksen. Ik ben afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en ik heb een aantal jaren in het speciaal onderwijs gewerkt. Vervolgens heb ik anderhalf jaar met plezier als kinderwerker/ jongerenwerker gewerkt in Zaltbommel. De werkwijze van Hambaken Connect spreekt mij erg aan waardoor ik een switch heb gemaakt van organisatie. Bij Hambaken Connect ben ik sinds mei 2022 werkzaam en mag ik mij als jongerenwerker blijven inzetten, maar dan in mijn eigen wijk waar ook mijn kinderen opgroeien.

Mijn expertise ligt voornamelijk op toekomstcoaching (individuele begeleiding) aan kwetsbare kinderen, jongeren en hun ouders, verhoging ouderparticipatie en begeleiding van doelgroepstagiaires. Daarnaast houd ik mij bezig met de kwalitatieve doorontwikkeling van en regie op het vraaggerichte activiteitenprogramma. Ik vind het uitdagend om systeemgericht te werken waarbij ook sterk aandacht is voor (culturele) diversiteit en het creëren van kansengelijkheid. Hier haal ik voldoening uit. Op deze manier hoop ik bij te dragen aan het bieden van perspectief voor jongeren en gezinnen.”

 

Naoual Moumni

“Ik ben Naoual, 22 jaar en woon samen met mijn ouders, broer en twee zussen in Graafsewijk. Ik ben tante van vijf leuke en prachtige kinderen. In mijn vrije tijd kan je mij vinden op de skeelers, kijk ik graag Netflix of speel graag een spel. Ik heb een opleidingsachtergrond in Social Work en kwam voor een stage bij Hambaken Connect terecht. In deze periode heb ik samen met een ouder uit de wijk ‘Over de grens’ opgezet voor kinderen die we niet terug zien bij collectieve activiteiten in de wijk. Al snel ontdekte ik dat ik het leuk vind en erg goed ben in de begeleiding en ondersteuning van kinderen met een uitdaging/beperking (autisme, adhd, ocd, etc.) en een andere aanpak nodig hebben. Maar ook het betrekken van hun ouders bij dit proces. Dit project bestaat inmiddels ruim anderhalf jaar en het geeft mij nog steeds veel energie en voldoening om te zien hoe de kinderen zich op persoonlijk, sociaal en creatief vlak verder ontwikkelen en steeds beter deel uitmaken van de maatschappij.

Sinds 1 december 2021 ben ik gestart als junior jongerenwerker en is begeleiding en ondersteuning aan kinderen met een uitdaging/beperking en ouderbetrokkenheid mijn expertise binnen Hambaken Connect. Ik hoop bij Hambaken Connect mijzelf op persoonlijk en professioneel gebied verder te ontwikkelen. Maar ook zo veel mogelijk leren op het gebied van sociaal werk zodat ik de doelgroep breed kan bedienen en direct kan handelen. Dit vind ik erg belangrijk om echt het verschil te kunnen maken.”

 

Gino van Kasteren

“Ik ben Gino, 23 jaar oud en woon in Haren Donk en Reit samen met mijn ouders. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met muziek maken, lezen en sporten. Ik heb een opleidingsachtergrond in sport en bewegen. Een aantal jaar terug was ik op zoek naar een uitdagende stageplek en kwam zodoende bij Hambaken Connect terecht. Hier mocht ik aan de slag binnen het project Kickboksen en zag van dichtbij de impact die wij wekelijks maakten (en nog steeds) bij kwetsbare kinderen en jongeren. Dit heeft mij zodanig geïnspireerd dat ik na mijn stageperiode nog vier jaar lang betrokken ben gebleven als vrijwillig kickboks-trainer.

Op 1 december 2021 ben ik gestart als junior jongerenwerker en is sport als middel/weerbaarheidstraining nog steeds mijn expertise binnen Hambaken Connect. Ik hoop bij Hambaken Connect mijzelf op persoonlijk en professioneel gebied verder te ontwikkelen. Maar ook als vertrouwenspersoon voor kinderen en jongeren die vele uitdagingen ervaren in hun dagelijks leven. Want een vertrouwensband creëren met hen waardoor zij naar mij komen voor ondersteuning, advies of een luisterend oor, daar doe ik het echt voor. Op deze manier maak ik samen met mijn collega’s het verschil voor een moeilijk bereikbare doelgroep en dit geeft voldoening.”