Wij kijken trots en dankbaar terug op alles wat we in 2021 bereikt hebben voor kinderen, jongeren hun ouders en jongvolwassenen in zowel Hambaken als in de rest van de buurten in Noord. Dat konden wij alleen realiseren dankzij de niet aflatende steun van alle vrijwilligers, ambassadeurs, stagiaires en niet in de laatste plaats bedrijven en organisaties die ons stevig steunen. Die steun van anderen hebben we hard nodig; die steun hebben de kwetsbare kinderen en jongeren hard nodig! Net soms een extra zetje, een uitgestoken hand, nieuwe ervaringen of een verbreding van hun horizon kan het verschil maken.

 

In dit Jaarverslag 2021 presenteren wij onze cijfers omtrent het bereiken en ondersteunen van kinderen, jongeren, hun ouders en jongvolwassenen. In 2022 zijn we hier onverdroten mee doorgegaan: het bieden van een rijke omgeving, met een structureel, frequent sterk en gevarieerd programma. We betrekken hun ouders daarbij en we betrekken de gemeenschap, de wijk zodat kinderen en jongeren zich ontwikkelen tot evenwichtige en enthousiaste mensen. Bovendien komen vrijwilligers, ouders en jongeren aan het woord in ons jaarverslag. Lees hier de ervaring van een jongere met Hambaken Connect:

 

“Ik kom hier al sinds mijn negende en doe mee aan verschillende activiteiten. Hambaken Connect is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn leven, want ik kom er bijna iedere dag en het voelt als een thuis. Vooral als het bij mij thuis niet lekker gaat, op school of als ik ruzie heb met vriendinnen. Ik kan hier altijd terecht, bijvoorbeeld als ik vragen heb of als ik gewoon mijn verhaal kwijt wil. Soms heb ik ook begeleiding nodig en het is fijn als dat door iemand wordt gedaan die je al heel lang kent en vertrouwt. Op dit moment ben ik mij aan het oriënteren op een vervolgopleiding en aan het uitzoeken welke beroepsrichting ik op wil gaan. Ik vind dit een lastige periode en mijn ouders kunnen mij hier niet bij helpen. Ik heb een begeleider bij Hambaken Connect die mij hier wel bij helpt. Dit geeft mij het gevoel dat ik er niet alleen voor sta en dat ik zulke belangrijke keuzes niet alleen hoef te maken.”

 

M., jongere